1
دانشیارگروه علوم قرآن و حدیث، دانشکده الهیات، دانشگاه میبد، میبد، ایران
2
دانشجوی دکتری رشته نهج البلاغه، گروه علوم قرآن و حدیث، دانشکده الهیات، دانشگاه میبد، میبد، ایران
چکیده
استحمار یکی از مهمترین ابزارهای برخی از حاکمان ناصالح در جهت کسب و حفظ قدرت سیاسی با فریب مردم است و یکی از آسیبهای فرهنگی استکه سبب کاهش خودآگاهی سیاسی و استضعاف مردم می گردد. پژوهش حاضر با روش توصیفیـ تحلیلی و با بهرهجویی از منابع کتابخانهای، به بررسی استحمار سیاسی، عوامل، آثار و راهکارهای مقابله با آن از دیدگاه امام علی (ع) در نهج البلاغه پرداخته است. یافته-های پژوهش نشان میدهدکه از نگاه امیرالمومنین(ع)، عواملی چون سوءاستفاده از جهل و نادانی مردم، استکبار، فریب، روزمرگی، نژادپرستی، فراموشی رهنمودهای هدایتی قرآن و اهل بیت، در شکلگیری استحمار نقش دارند و سرکوب انتقاد مردم و گمراهی مردم با شبههافکنی و استعمار، از آسیبهای آن محسوب میشود. همچنین، این مقاله، به راهکارهایی اشاره میکندکه استحمار و آسیب های ناشی از آن را از بین میبرد، نظیر: پرهیز از اختلاط با منافقین، بصیرت و آگاهی سیاسی، خودآگاهی از طریق تاریخ و عقل گرایی
میرجلیلی, علی محمد, & عمویی, مریم. (1397). آسیبشناسی استحمار در کسب و حفظ قدرت سیاسی از منظر نهج البلاغه. فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشهای نهج البلاغه, 17(4), 149-170.
MLA
علی محمد میرجلیلی; مریم عمویی. "آسیبشناسی استحمار در کسب و حفظ قدرت سیاسی از منظر نهج البلاغه". فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشهای نهج البلاغه, 17, 4, 1397, 149-170.
HARVARD
میرجلیلی, علی محمد, عمویی, مریم. (1397). 'آسیبشناسی استحمار در کسب و حفظ قدرت سیاسی از منظر نهج البلاغه', فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشهای نهج البلاغه, 17(4), pp. 149-170.
VANCOUVER
میرجلیلی, علی محمد, عمویی, مریم. آسیبشناسی استحمار در کسب و حفظ قدرت سیاسی از منظر نهج البلاغه. فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشهای نهج البلاغه, 1397; 17(4): 149-170.