1
دانشیار دانشگاه سیستان و بلوچستان (نویسنده مسئول)
2
کارشناسی ارشد دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده
هدف پژوهش حاضر، نقدی بر مدل فرزند پروری بامریند و ارائه مدلی از سبک فرزند پروری بر اساس نهجالبلاغه بوده است. پژوهش از نوع کیفی و بر اساس روش استنباطی میباشد. در این پژوهش در ابتدا سبکهای فرزند پروری بامریند(آسانگیر، مستبدانه و مقتدرانه) از دیدگاه حضرت علی علیه السلام مورد نقد قرار گرفته و سپس بر مبنای دیدگاه آن حضرت با تکیه بر نهج البلاغه مدلی از سبک فرزند پروری ارائه شده است. مدل مذکور دارای پیشفرضها (مقدمات)، ویژگیها، اصل و نتیجه است. طبق یافتهها، پیشفرضهای مدل عبارت اند از نیت الهی (خشنودی خدا)، تربیت پذیر بودن انسان، خانواده محوری، و اعتماد پروری. ویژگیها نیز به ویژگیهای سلبی و ایجابی تقسیمبندی و مصداقهای آن معرفی شده است. اصل اساسی مدل، اعتدال و نتیجه نهایی و اصلی آن قرب الهی و سعادت انسان است.
خطیبی, امیرعلی, & بلاغت, سیدرضا. (1399). نقدی بر مدل فرزندپروری بامریند و ارائه مدلی از سبک فرزند پروری بر اساس نهجالبلاغه. فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشهای نهج البلاغه, 19(1), 173-192.
MLA
امیرعلی خطیبی; سیدرضا بلاغت. "نقدی بر مدل فرزندپروری بامریند و ارائه مدلی از سبک فرزند پروری بر اساس نهجالبلاغه". فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشهای نهج البلاغه, 19, 1, 1399, 173-192.
HARVARD
خطیبی, امیرعلی, بلاغت, سیدرضا. (1399). 'نقدی بر مدل فرزندپروری بامریند و ارائه مدلی از سبک فرزند پروری بر اساس نهجالبلاغه', فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشهای نهج البلاغه, 19(1), pp. 173-192.
VANCOUVER
خطیبی, امیرعلی, بلاغت, سیدرضا. نقدی بر مدل فرزندپروری بامریند و ارائه مدلی از سبک فرزند پروری بر اساس نهجالبلاغه. فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشهای نهج البلاغه, 1399; 19(1): 173-192.