خوارج بعد از واقعه صفین، امام علی× را تکفیر کردند و از ایشان درخواست توبه نمودند. از آنجا که امام× آنها را افرادی گمراه میدانست از راههای مختلفی تلاش کرد تا با آنان وارد جنگ نشود. آن حضرت در این زمینه از راهکارهای فرهنگی، سیاسی و نظامی بهره برد و توانست هزاران نفر از آنها را از هلاکت نجات دهد. روح حاکم بر سیره امام× در برابر تمامی مخالفان از جمله خوارج تکفیری مدارا و پرهیز از کشتار و خشونت بود، ولی امام با چند هزار نفری که به هیچ یک از روشهای روشنگرایانه امام پاسخ مثبت ندادند و تسلیم نشدند، بلکه جنگ را انتخاب کردند، ناگزیر به جنگ شد. در این پژوهش سیره امام علی× در مورد روشهای رویارویی با خوارج تکفیری بررسی شده است و طی آن با بهرهگیری از منابع تاریخ و سیره و آموزههای نهج البلاغه، نحوه برخورد امام علی× با خوارج تبیین گردیده و ثابت شده که حضرت از هر روشی برای جلوگیری از ریختن خون آنها بهره برده است.
کوثری, محمدعلی, پهلوان, منصور, & طارمی, حسن. (1395). روششناسی ترتّبی رویارویی امام علی× با خوارج با تأکید بر نهجالبلاغه. فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشهای نهج البلاغه, 15(4), 81-102.
MLA
محمدعلی کوثری; منصور پهلوان; حسن طارمی. "روششناسی ترتّبی رویارویی امام علی× با خوارج با تأکید بر نهجالبلاغه". فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشهای نهج البلاغه, 15, 4, 1395, 81-102.
HARVARD
کوثری, محمدعلی, پهلوان, منصور, طارمی, حسن. (1395). 'روششناسی ترتّبی رویارویی امام علی× با خوارج با تأکید بر نهجالبلاغه', فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشهای نهج البلاغه, 15(4), pp. 81-102.
VANCOUVER
کوثری, محمدعلی, پهلوان, منصور, طارمی, حسن. روششناسی ترتّبی رویارویی امام علی× با خوارج با تأکید بر نهجالبلاغه. فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشهای نهج البلاغه, 1395; 15(4): 81-102.